Blog single

ΝέαΗ απάντηση είναι ένα εμφατικό «ΝΑΙ»

  • Πρέπει να φοράω αντηλιακό το χειμώνα?
  • Πρέπει να φοράω αντηλιακό όταν έχει συννεφιά?
  • Πρέπει να φοράω αντηλιακό όταν κάνω σκι ή σνοουμπορντ στο βουνό?

Όποια και αν είναι η ερώτηση σχετικά με το να φοράτε αντηλιακό το χειμώνα, η απάντηση είναι ναι.

Καθώς είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από εσάς ήδη φρεσκάρετε τον εξοπλισμό σας για μια εκτεταμένη και φανταστική χειμερινή σεζόν, κάτι που στερηθήκαμε όλοι την περασμένη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας, να είστε σίγουροι ότι δεν ξεχνάτε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Το αντηλιακό σας.

UV ακτινοβολία τον χειμώνα?
Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

UV radiation during winter

Δεν είναι μυστικό ότι η τακτική χρήση αντηλιακής προστασίας όχι μόνο μειώνει εκθετικά τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, αλλά διατηρεί επίσης το δέρμα πιο λείο, υγιές και νεανικό με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με το αντηλιακό είναι ότι δεν είναι απαραίτητο εκτός, ας πούμε, από την παραλία ή την πισίνα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ακτίνες UVA, το είδος που διεισδύει στο δέρμα και προωθεί τη διάσπαση του κολλαγόνου, παραμένουν εξίσου ισχυρές κατά τους χειμερινούς μήνες (ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες), ώστε μπορούν να προκαλέσουν φωτοφθορές.

Από την άλλη πλευρά, οι ακτίνες UVB, γνωστές ως «ακτίνες καψίματος», μπορεί να είναι έως και 80% ισχυρότερες όταν γίνεται αντανάκλαση, και επειδή το χιόνι την προκαλεί, το σκι ή το έλκηθρο μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακό έγκαυμα χωρίς την κατάλληλη προστασία. Επιπλέον, εκτός από την αντανάκλαση, σε μεγαλύτερα υψόμετρα, η ατμόσφαιρα είναι πιο αραιή με αποτέλεσμα να απορροφά λιγότερη υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι κάθε 1000 μέτρα αύξησης στο υψόμετρο, αυξάνουν τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας κατά 10% έως 12% [1]. 

Aύξηση της UV ακτινοβολίας σε σχέση με το υψόμετρο 

UV increase by high Altitude

Γι’αυτό το λόγο είναι εξίσου σημαντικό να φοράμε και γυαλιά ηλίου στις πίστες!! Και για εσάς που αγαπάτε το goggle tan, μην ανησυχείτε…μπορείτε να το αποκτήσετε ακόμα και αν φοράτε αντηλιακό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σημειώστε ότι το δέρμα τείνει να είναι πιο ξηρό το χειμώνα. Γι’ αυτό η σωστή επιλογή ενός αντηλιακού με ενυδατικές ιδιότητες είναι πολύ σημαντική. Η ανεμοθύελλα μπορεί επίσης να προκαλέσει όλεθρο στο ήδη ξηρό δέρμα του χειμώνα, καθώς η έκθεση σε δυνατούς, ψυχρούς ανέμους μπορεί να στερήσει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και το προστατευτικό φράγμα υγρασίας. Άρα, τα αντηλιακά προϊόντα που περιέχουν αλόη ή πανθενόλη είναι η ιδανική επιλογή.

Ανησυχήσαμε αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια στο μέτωπο της πανδημίας. Ας απολαύσουμε υπεύθυνα φέτος αυτό που περιμένουμε να είναι μια μακρά και ανταποδοτική χειμερινή περίοδος. Προσθέστε το αντηλιακό σας στον εξοπλισμό σας. Ζυγίζει σαν φτερό και δεν θα καταναλώνει περισσότερο από 1′ από το χρόνο σας καθημερινά για να το εφαρμόσετε, αλλά θα παλέψει για το δέρμα σας σαν λιοντάρι. Έτσι θα μπορέσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε περισσότερο χωρίς περισπασμούς. Μπορείτε να μας ευχαριστήσετε αργότερα 😉

Related posts

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us